Data
28, 29 & 30 mei 2021

Plaats
Brabanthallen Den Bosch

Nieuws

Bij aanbestedingen wordt vooral op prijs gelet, maar duurzaamheid begint te tellen

12.10.2020 | artikel

Bij aanbestedingen wordt vooral op prijs gelet, maar duurzaamheid begint te tellen

In het kort: Overheden nemen duurzaamheid iets vaker op als belangrijke eis bij aanbestedingen in de bouw van wegen, dijken en gebouwen. Het tempo ligt nog te laag om in 2050 aan nationale duurzaamheids- en klimaatdoelen te voldoen.

Wetenschappers willen dat je je spijkerbroek nog maar een keer per maand wast

14.09.2020

Je comfortabele blauwe spijkerbroek kan wel eens schadelijk zijn voor onze planeet. Onderzoekers hebben namelijk grote hoeveelheden microvezels van blauwe spijkerstof gevonden in watermonsters die in heel Canada zijn genomen, van Toronto tot de Noordpool.

Bio-energiecentrale van Nieuw-Zeelandse telers gaat energie opleveren

08.09.2020

Pal naast een tomatenkas in Reporoa komt de eerste grootschalige bio-energiecentrale van Nieuw-Zeeland. De directeur van Ecogas, Andrew Fisher, zegt dat deze faciliteit Nieuw-Zeeland zal helpen om een ​​deel van de 327.

Bestel nu kaarten met Early Bird-korting!

02.09.2020

Je wilt je huis verduurzamen... maar hoe? Van 13 t/m 15 november ervaar je zelf alle mogelijke oplossingen op de grootste en leukste groene beurs van Nederland: Huis & Energie in de Brabanthallen in Den Bosch.

Woonlastenneutraal verduurzamen is wl financieel aantrekkelijk

01.09.2020

Begin deze week publiceerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) een nieuwsbericht met als titel ‘Verduurzamen eigen woning financieel onaantrekkelijk’.

Zonne-energie kan bij bewolking een stuk hoger pieken dan bij strakblauwe lucht

24.08.2020

Datawetenschapper Frank Kreuwel ontdekte met zijn team dat gedeeltelijke bewolking energiepieken kan opleveren die nog een stuk hoger zijn dan de pieken bij een strakblauwe lucht.

RCE versoepelt adviesbeleid zonnepanelen

17.08.2020

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) past zijn adviesbeleid aan voor zonnepanelen (pv-cellen) op monumenten. Doel is om monumenteneigenaren meer mogelijkheden te geven om gebruik te maken van pv-cellen bij de verduurzaming van hun monument.

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu