Data
12,13 & 14 november 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Tappen uit eigen vaatje

25.03.2021 | artikel

Tappen uit eigen vaatje

Met zonnepanelen op het dak tap je je eigen stroom. Maar als de zon niet schijnt, dan ben je weer aangewezen op het elektriciteitsnet.  En als je op een mooie zonnige dag niet thuis bent, dan kan je misschien een hoop stroom opwekken, maar als je het niet gebruikt, verdwijnt het. Tenzij je een zonnebatterij hebt, want daarmee sla je alles op en kan je het gebruiken wanneer het jou uitkomt.

De SunSave Solar Battery is zo’n zonnebatterij. Wat deze bijzonder maakt, is dat de omvormer geïntegreerd is in de accu. Je hoeft dus niet nog een losse omvormer aan te schaffen. Daarnaast werkt de accu als een noodstroomvoorziening, oftewel UPS-systeem. Bij stroomuitval kun je nog steeds je apparatuur in huis of op het bedrijf van stroom voorzien. Schijnt de zon op dat moment? Dan laadt de accu stroom op terwijl deze wordt belast. En is er geen netaansluiting aanwezig? De zon laadt de accu op en je hebt meteen de beschikking over een groep met maximaal 16 Ampère.

Je eigen stroom opwekken is natuurlijk al een enorme besparing die je in huis kunt doen, maar er zijn nog veel meer dingen. Weten wat allemaal? Kijk in het Duurzaam Droomhuis!  

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu