Data
12,13 & 14 november 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Profiel: Duurzaam babyflesje van Hegen groeit mee met je kind

13.10.2021 | artikel Nina Groot

Profiel: Duurzaam babyflesje van Hegen groeit mee met je kind

Hegen is een prijswinnende babyfles ontwikkeld door een mama van vier en is van nature BPA, BPS en PVC vrij, heeft een anti-krampjes speen én is duurzaam. Duurzaam? Yes! Door het hoge kwaliteit medische materiaal PPSU kun je deze fles nog heel lang blijven doorgebruiken: als drinkbeker en snackbakje. Van borstvoeding, tot de eerste hapjes én daarna. Nooit meer oude flesjes weggooien.

De Hegen fles is gemaakt van het materiaal PPSU, wat veel wordt gebruikt in de ruimtevaart en medisch wereld wegens zijn extreme hardheid, en dus duurzaamheid. De Hegen fles is vrij van BPA, BPS, PVC, kunnen in de magnetron en zijn vaatwasserbestendig. Nóg een van de voordelen van Hegen: Het materiaal PPSU is veel beter bestand tegen hitte dan andere plasticsoorten, wat PPSU een stuk minder gevoelig maakt voor het lekken van microplastics.

Waarom duurzaam? 
De Hegen fles is na de zuigelingentijd te converteren naar drinkfles en voedsel-opslagbakje voor koekjes, fruit en andere babysnacks. Maar ook voor bijvoorbeeld pasta, rijst en olie. Je kunt de Hegen fles daarnaast ook gebruiken als een waterfles of coffee to-go beker. Door deze multifunctionele opties heeft de Hegen babyfles een langere gebruiksduur dan reguliere babyflesjes. Zo hoef je je babyflesjes niet weg te gooien, en kun je ze met een nieuw doel blijven door gebruiken: praktisch én goed voor het milieu.

Eenvoudig combineren borstvoeding en flesvoeding
De asymmetrische spenen van Hegen maken het gemakkelijk om borst- en flesvoeding te combineren, handig voor als je weer aan het werk gaat. De spenen zijn zacht en elliptisch van vorm en bootsen de borst van een moeder na, om natuurlijk aanleggen van baby’s te bevorderen. Hierdoor vermindert het de kans op tepelverwarring. Nóg een van de voordelen van Hegen! Daarnaast heeft de Hegen speen, in tegenstelling tot reguliere spenen, juist géén anti-druppelfunctie. Een natuurlijke borst van een moeder druppelt, dus waarom flesspenen niet?

Ben je geïnteresseerd in de vele mogelijkheden van de duurzame Hegen fles? Kom dan naar de beurs Huis en Energie, op 12, 13 en 14 november en ga met Hegen in gesprek. Je vindt Hegen op beursstand E4.

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu