Data
12,13 & 14 november 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Profiel: Birdblocker, waarom je geen vogelnesten onder je zonnepanelen wilt.

05.10.2021 | artikel Nina Groot

Profiel: Birdblocker, waarom je geen vogelnesten onder je zonnepanelen wilt.

Vogelnestjes onder de zonnepanelen tegengaan? Dit effectieve product is gemakkelijk te installeren op bijna elk type PV-paneel met ons onderprofiel en zorgt ervoor dat vogels ergens anders hun nest zullen gaan bouwen

Na plaatsing van BirdBlocker is er 99% zekerheid dat vogels niet onder de PV-panelen komen. De stroken zijn gemakkelijk aan te brengen op PV-panelen met frame, dankzij de speciaal ontwikkelde RVS klemmen. Het BirdBlocker systeem werkt het beste wanneer deze tegelijk met de panelen worden geplaatst. Wanneer vogels reeds een periode de kans hebben gehad om onder uw panelen te nestelen, zullen ze er vaak alles aan doen om weer terug te komen.

Maar waarom mogen er geen vogels onder de zonnepanelen? 
De opbrengst van de panelen gaat achteruit, wanneer de natuurlijke ventilatie eronder belemmerd wordt door takken en nestmateriaal. Hoe warmer de panelen worden, hoe lager het rendement. Er is daarnaast een verhoogd risico op brand. Tevens kan er geluidsoverlast door de vogels tussen het dak en de zonnepanelen optreden. De meegebrachte takjes kunnen krassen geven op de backsheet van het paneel met aardlekfouten tot gevolg.

Let op! 
Bij bestaande PV-installaties is het advies om BirdBlocker niet te plaatsen tijdens de broedperiode (half april tot half juli). Het is zelfs wettelijk strafbaar om nesten te verwijderen tijdens deze periode. 

Ben je geïnteresseerd in de voordelen van de Birdblocker? Kom dan naar de beurs Huis en Energie, op 12, 13 en 14 november en ga met Birdblocker in gesprek. Je vindt Birdblocker op beursstand E29.

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu