Data
12,13 & 14 november 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Je eigen stroom uit je eigen stopcontact

18.03.2021 | artikel

Je eigen stroom uit je eigen stopcontact

Zonnepanelen op je dak is een mooie manier om zelf stroom op te wekken. De stroom die vanuit de zonnepanelen opgewekt wordt is in meeste gevallen niet direct geschikt voor gebruik. Daarom worden zonnepanelen aangesloten op het lichtnet, waar ze hun stroom afleveren. De schakel tussen het lichtnet en het zonnepaneel is een omvormer. Deze zet gelijkspanning om in een constante wisselspanning van 230 volt.

De SUN2000-L1 van Huawei is de nieuwste omvormer voor particulier gebruik, voorzien van alle denkbare mogelijkheden. Zo zit er de nieuw ontwikkelde SUN2000 450W-P optimizer op, die op de hele installatie kan worden toegepast, of op maar een deel ervan. Met optimizers worden de opbrengsten van de panelen verder geoptimaliseerd, vooral wanneer er spake is van schaduw. De prestaties per paneel kunnen bekeken worden in de FusionSolar App.

Deze optimizer is geschikt voor zowel 60 cells als 72 cells panelen. Veilig installeren met 0Vdc is mogeljk indien alle panelen met een optimizer zijn uitgerust.
 
De SUN2000-L1 is standaard voorzien van vlamboogbeveiliging voor extra veiligheid. Een vlamboog ontstaat bij het plotseling vrijkomen van energie door een elektrische stroom en kan naast materiële schade ook persoonlijk letsel veroorzaken. Zodra een vlamboog is waargenomen schakelt de omvormer binnen enkelen seconden uit waardoor de vlamboog onmiddellijk zal doven.
 
De omvormer kan communiceren via WLAN, Ethernet of 4G. Ook is het mogelijk om extra meetapparatuur aan te sluiten om volledig inzicht te krijgen in de opwekking en het verbruik van energie.
 
De SUN2000-L1 omvormers zijn uitgerust met een geïntegreerde Plug & Play batterij-interface, zodat ze optimaal functioneren in combinatie met een eventuele thuisbatterij zonder extra hardware- of software-investeringen. Een thuisbatterij is ook een slimme investering, want hiermee kan er twee keer zoveel stroom worden gegenereerd.

Meer weten over omvormers, zonnepanelen en alles wat je nodig hebt om je huis te verduurzamen? Bekijk deze duurzame producten.
 

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu