Data
28, 29 & 30 mei 2021

Plaats
Brabanthallen Den Bosch

Nieuws

25.000 euro voor start-up die huizen verwarmt met douche- en badwater

23.11.2020

25.000 euro voor start-up die huizen verwarmt met douche- en badwater

Start-up DeWarmte verwarmt huizen met warmte die via het doucheputje of wasmachine wegstroomt. Met dit idee wonnen TU Delft-alumni Auke de Vries en Sander Wapperom de eerste prijs in de ASN Bank Wereldprijs, met 25.

Huis & Energie verplaatst naar 2021

29.09.2020

Huis & Energie is verplaatst naar 2021. Wegens de snelle stijging van het aantal coronagevallen in de afgelopen weken heeft de organisatie van Huis & Energie besloten om de beurs te verplaatsen naar volgend jaar, om zo de veiligheid van beursbezoekers te waarborgen.

Succesvol getest: dubbelzijdig zonnepaneel met gelijke opbrengst per kant

21.09.2020

Onderzoeksorganisatie Solliance testte met succes een dubbelzijdig en flexibel zonnepaneel met dunnefilmzonnecellen. Doordat de panelen aan twee kanten bedekt zijn met zonnecellen vangen ze zowel direct als weerkaatst zonlicht op.

Wetenschappers willen dat je je spijkerbroek nog maar een keer per maand wast

14.09.2020

Je comfortabele blauwe spijkerbroek kan wel eens schadelijk zijn voor onze planeet. Onderzoekers hebben namelijk grote hoeveelheden microvezels van blauwe spijkerstof gevonden in watermonsters die in heel Canada zijn genomen, van Toronto tot de Noordpool.

Bio-energiecentrale van Nieuw-Zeelandse telers gaat energie opleveren

08.09.2020

Pal naast een tomatenkas in Reporoa komt de eerste grootschalige bio-energiecentrale van Nieuw-Zeeland. De directeur van Ecogas, Andrew Fisher, zegt dat deze faciliteit Nieuw-Zeeland zal helpen om een ​​deel van de 327.

Bestel nu kaarten met Early Bird-korting!

02.09.2020

Je wilt je huis verduurzamen... maar hoe? Van 13 t/m 15 november ervaar je zelf alle mogelijke oplossingen op de grootste en leukste groene beurs van Nederland: Huis & Energie in de Brabanthallen in Den Bosch.

Woonlastenneutraal verduurzamen is wl financieel aantrekkelijk

01.09.2020

Begin deze week publiceerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) een nieuwsbericht met als titel ‘Verduurzamen eigen woning financieel onaantrekkelijk’.

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu