Zo zag de eerste dag van Huis & Energie er uit

12.11.2021 | artikel

Zo zag de eerste dag van Huis & Energie er uit

Dat de Nederlander wil verduurzamen wordt vandaag bewezen tijdens Huis & Energie, de beurs waar je terecht kunt met al je vragen en wensen over het vergroenen van je woning.

Was je er vandaag en wil je de dag herbeleven? Of ben je benieuwd wat je zaterdag en zondag nog kunt zien in Expo Haarlemmermeer? Zo ziet de beurs er vandaag uit:

De consument is aan zet
Vanochtend startte de beurs met de feestelijke opening van het Duurzaam Droomhuis. In deze modelwoning van 300m2 ontdek je alle mogelijke manieren om je huis te verduurzamen. Wethouder Jurgen Nobel van de gemeente Haarlemmermeer sprak uit dat een beter klimaat iets is waar we allemaal aan kunnen meewerken: “Het is een grote opgave en die moeten we met elkaar, stapje voor stapje gaan doen.” Ika van de Pas, directeur van Milieu Centraal beaamde dit. “Het Rijk is aan zet, de gemeentes zijn aan zet en wij, de woonconsument, zijn aan zet.”

Voor elk wat wils
Bezoekers laten zich niet alleen informeren door de experts van Milieu Centraal, ook steken zij hun licht op bij de ruim honderd organisaties die de beursvloer rijk is. Beursdirecteur Henriette Vrisekoop: “Of mensen nu op zoek zijn naar een warmtepomp, zonnepanelen of met isolatie aan de slag willen, op Huis & Energie is er voor elk wat wils. Voor de klussers is er de bouwmarkt die een bootcamp heeft klaargezet waar mensen leren hoe ze zelf energiebesparende oplossingen als radiotorfolie of kruipruimte-isolatie kunnen aanbrengen. Voor de meer ingrijpende verbouwingen zijn er tal van installateurs die je van het gas af kunnen helpen. En de financiering? Ook daarvoor kunnen bezoekers bij meerdere instellingen terecht, zoals bijvoorbeeld het Duurzaam Bouwloket.”

Grote vraag naar kennis
Razend populair zijn de twee kennispleinen, waar ruim 60 gratis workshops worden gegeven. Aansprekende titels als ‘Verduurzamen, hoe financier je dat’, ‘Elektrische auto’s: werking, rendement, kosten en toekomst’ en ‘Zonnepanelenintroductiecursus’ trekken de aandacht van talloze bezoekers.

Het hele spectrum
Achter het stuur van de nieuwste modellen elektrisch vervoer kruipen, genieten van biologisch eten op het foodtruck-plein of een kijkje in de toekomst nemen op de innovatieboulevard, het hele spectrum van duurzaamheid komt langs tijdens Huis & Energie.

Nog meer Huis & Energie
De beurs is dit hele weekend lang te bezoeken in Expo Haarlemmermeer. Wil je ook nog langs komen? Met de kortingscode LAATSTEKANS kun je tickets met € 2,50 korting per stuk bestellen.

Kom veilig & ontspannen naar Huis & Energie
Je hebt het vast al gehoord: vanavond is er weer een corona-persconferentie. Volgens de uitgelekte plannen kan Huis & Energie gewoon door gaan! Als doorstroomevenement vallen wij niet onder de regels voor evenementen als concerten of festivals.

Expo Haarlemmermeer is een hoge, lichte, en goed geventileerde beurshal. Huis & Energie is ruim opgezet op 11.000 m2 met brede gangpaden, zodat je makkelijk afstand kunt houden. Mondkapjes zijn niet verplicht, maar mogen natuurlijk wel! Als altijd geldt: blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen.

Tot morgen of overmorgen!
Wij kijken er naar uit om je bij Huis & Energie te mogen verwelkomen!