Data
28, 29 & 30 mei 2021

Plaats
Brabanthallen Den Bosch

Milieu Centraal Duurzaam Droomhuis

In het Milieu Centraal Duurzaam Droomhuis kun je alle aspecten van duurzaam wonen live horen, zien, voelen én beleven! Van isolerende beglazing tot zonneboiler en van zonnepanelen tot lucht/water-warmtepomp. Tijdens deze unieke beleving hoor je de warmtepompen snorren, zie je de smart ledlampen het huis verlichten en kun je ervaren hoe het is om te koken op inductie. 
 

Neem digitaal alvast een kijkje in de duurzame modelwoning van Huis en Energie in samenwerking met Milieu Centraal! Bekijk onder andere deze duurzame woonoplossingen online:

 1. De watergedragen vloer-, wand- en plafondverwarmingssystemen van WARP Systems: koelen mogelijk in combinatie met een warmtepomp!
 2. IUNGO energieverbruiksmanager: het IUNGO home management systeem aangesloten in de meterkast aan de slimme meter, waarmee je het gebruik kunt meten van je zonnepanelen, warmtepomp, laadpaal en diverse andere installaties.  
 3. De spouwmuurisolatie van Pluimers met HR Isowool: dit hoogwaardig isolerende minerale wol is met name geschikt voor het isoleren van spouwmuren en zoldervloeren.
 4. De ThermIQ HR Infraroodpanelen: vrij van onderhoud met een levensduur tot wel 30 jaar, én een gemiddelde terugverdientijd van circa 8 jaar.
 5. Het ClimaLevel vloersysteem met vloerverwarming/koeling en geïntegreerde toevoer van ventilatielucht die door de vloer wordt geklimatiseerd. Met dit innovatieve systeem kan de energiebesparing oplopen tot wel 70%!
 6.  De DMP Zonneboiler van Conico: deze genereert direct warmte voor tapwaterbereiding. Hierdoor hoeft je warmtepomp veel minder aan te springen, waardoor levensduur van de warmtepomp verhoogd wordt én er geen geluidsoverlast is gedurende de lente- en zomerdagen (wanneer je vaker buiten zit)
 7. Yesly is het vernieuwende product van Finder. Met dit innovatieve smart home systeem kun je lampen, zonwering en andere apparaten op meerdere manieren besturen: met de draadloze, batterijloze schakelaars, via de Yesly-app of.. met je stem!
 8. De slimme SpeedComfort radiatorventilatoren. Ze werken automatisch en zijn fluisterstil. Doordat de warmte beter wordt verdeeld in de ruimte, zal jullie huis in de helft van de tijd al op temperatuur zijn. Dus: meer comfort én flink besparen op je stookkosten!
 9. Het IsoRoof dakisolatie-systeem van Warmteplan en Natuurlijk Rendement: snel en duurzaam. Op zoek naar na-isolatie van een hol dak? De ingreep is minimaal: geen sloopafval en slechts 2 dagen bouwactiviteiten in huis. 
 10. De Eysing Pioneer: komt voort uit de droom het retrodesign van een legendarische Nederlandse motorfiets te combineren met de techniek van morgen. Het resultaat is een 100% elektrische, handgebouwde, innovatieve e-moped met iconische uitstraling van Nederlandse bodem.
 11. De StreetPlug, het eerste intelligente ondergrondse laadstation voor elektrische voertuigen: een slimme technologie in een strak design. Ondergronds laden … misschien wel iets voor jou!

 

Bekijk deze, en onderstaande producten in november live in het Duurzaam Droomhuis!

 • Oplaadpaal elektrisch voertuig
 • Thuisbatterij + omvormer
 • Beveiligingssysteem
 • Electrisch vervoer
 • Warmtepomp
 • Boilervat
 • Zonnepanelen
 • Zonnecollector
 • Rookmelders
 • Vloerverwarming
 • Smart lighting
 • Slimme thermostaat
 • Designkeuken met inductiekookplaat
 • Dakisolatie
 • Raamisolatie
 • Infraroodpaneel
 • Douche WTW
 • Elektrische inbouwboiler
 • Circulair interieur

Ontdek wat je nu al kan doen!

Feit of fabel?

Zonnepanelen kunnen alleen op daken naar het zuiden
Voor goed isolerend glas heb je nieuwe kozijnen nodig
Aan oude huizen valt weinig te verbeteren
Gloeilampen kun je het beste vervangen met ledlampen als ze stukgaan

Op deze, en nog veel meer vragen krijg je antwoord in het Duurzaam Droomhuis van Milieu Centraal: een écht huis van ruim 300 vierkante meter boordevol duurzame woonoplossingen!

Uitleg en voorlichting van de experts van Milieu Centraal

Door het Duurzaam Droomhuis heen te lopen, krijg je een goede indruk van de mogelijkheden die er zijn om je huis te vergroenen. Daarnaast geven de adviseurs van Milieu Centraal uitleg en voorlichting, zodat je weet welke duurzame maatregelen je nu al kunt toepassen in jouw woning.

Je vindt het Duurzaam Droomhuis op standnummer F1

Nieuws

Huis & Energie verplaatst naar 2021

29.09.2020

Huis & Energie verplaatst naar 2021

Huis & Energie is verplaatst naar 2021. Wegens de snelle stijging van het aantal coronagevallen in de afgelopen weken heeft de organisatie van Huis & Energie besloten om de beurs te verplaatsen naar volgend jaar, om zo de veiligheid van beursbezoekers te waarborgen.

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu