Data
12,13 & 14 november 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Milieu Centraal Duurzaam Droomhuis

In het Milieu Centraal Duurzaam Droomhuis, een modelwoning op een oppervlakte van ruim 300m2 en 5 meter hoog, kun je alle aspecten van duurzaam wonen live horen, zien, voelen én beleven! Klik op de afbeelding om digitaal alvast een kijkje  te nemen in de duurzame modelwoning van Huis en Energie!

Bekijk onder andere deze duurzame woonoplossingen online:

 1. Greenchoice biedt totaaloplossingen als het om duurzaam wonen gaat. Wek energie op met zonnepanelen, zet deze om met een omvormer en gebruik de energie voor de warmtepomp en/of jouw andere elektrische apparaten.
 2. De watergedragen vloer-, wand- en plafondverwarmingssystemen van WARP Systems: koelen mogelijk in combinatie met een warmtepomp!
 3. IUNGO energieverbruiksmanager: het IUNGO home management systeem aangesloten in de meterkast aan de slimme meter, waarmee je het gebruik kunt meten van je zonnepanelen, warmtepomp, laadpaal en diverse andere installaties.  
 4. De spouwmuurisolatie van Pluimers met HR Isowool: dit hoogwaardig isolerende minerale wol is met name geschikt voor het isoleren van spouwmuren en zoldervloeren.
 5. De ThermIQ HR Infraroodpanelen: vrij van onderhoud met een levensduur tot wel 30 jaar, én een gemiddelde terugverdientijd van circa 8 jaar.
 6. Het ClimaLevel vloersysteem met vloerverwarming/koeling en geïntegreerde toevoer van ventilatielucht die door de vloer wordt geklimatiseerd. Met dit innovatieve systeem kan de energiebesparing oplopen tot wel 70%!
 7.  De DMP Zonneboiler van Conico: deze genereert direct warmte voor tapwaterbereiding. Hierdoor hoeft je warmtepomp veel minder aan te springen, waardoor levensduur van de warmtepomp verhoogd wordt én er geen geluidsoverlast is gedurende de lente- en zomerdagen (wanneer je vaker buiten zit)
 8. Yesly is het vernieuwende product van Finder. Met dit innovatieve smart home systeem kun je lampen, zonwering en andere apparaten op meerdere manieren besturen: met de draadloze, batterijloze schakelaars, via de Yesly-app of.. met je stem!
 9. De slimme SpeedComfort radiatorventilatoren. Ze werken automatisch en zijn fluisterstil. Doordat de warmte beter wordt verdeeld in de ruimte, zal jullie huis in de helft van de tijd al op temperatuur zijn. Dus: meer comfort én flink besparen op je stookkosten!
 10. Het IsoRoof dakisolatie-systeem van Warmteplan en Natuurlijk Rendement: snel en duurzaam. Op zoek naar na-isolatie van een hol dak? De ingreep is minimaal: geen sloopafval en slechts 2 dagen bouwactiviteiten in huis. 
 11. De Eysing Pioneer: komt voort uit de droom het retrodesign van een legendarische Nederlandse motorfiets te combineren met de techniek van morgen. Het resultaat is een 100% elektrische, handgebouwde, innovatieve e-moped met iconische uitstraling van Nederlandse bodem.
 12. De StreetPlug, het eerste intelligente ondergrondse laadstation voor elektrische voertuigen: een slimme technologie in een strak design. Ondergronds laden … misschien wel iets voor jou!
 13. Een groendak in combinatie met zonnepalen. Sedumworld is de grootste webwinkel in Nederland welke is gespecialiseerd in lichtgewicht Sedumdaken.
 14. BirdBlocker biedt u, een schone uitstraling, een verlaagt risico op brand, geen geluid en stank van vogels, minder kans op beschadiging, geen verstopte dakgoten en optimale ventilatie, dus een hoger rendement op uw investering!
 15. Door het uitvoeren van testen die de IEC normen ruim overschrijven staan de Phono Solar zonnepanelen van Zelfstroom garant voor kwaliteit & betrouwbaarheid.
 16. EARN-E geeft je realtime inzicht in het verbruik van stroom en gas thuis en helpt je om dat te verminderen. Zo breng je je energierekening omlaag en reduceer je CO2-uitstoot.
 17. De Elga Ace van Remeha is zeer compact en uniek in de aansturing van de cv-ketel waardoor de hybride installatie het hoogste rendement behaalt in de markt. Een ideale oplossing voor het verduurzamen van bestaande woningen.
 18. De serie WE-Line van Redwell Studio heeft een tijdloze uitstraling en kan worden toegepast in iedere situatie. De We-Line heeft licht afgeronde hoeken en is tevens ook toepasbaar in zogeheten natte omgevingen zoals badkamers.
 19. Vloeren verliezen hun warmte grotendeels door de uitstraling naar de koudere kruipruimtebodem en funderingsmuren. TONZON vloerisolatie is een systeem dat deze warmtestraling tot vrijwel nul reduceert.
 20. Zoekt u kwalitatief hoogstaande kozijnen, die uw woning een strakke uitstraling geven en waarmee u ook nog eens bespaart op uw maandelijkse energiekosten? Dan bent u op zoek naar Schüco kunststof kozijnen van Profi Kozijnen B.V.
 21. Elke dag weer het plezier van zo veel mogelijk groene stroom in uw wagen, dat is pas ecologisch rijden en dat kan dus met zappi van MyEnergi!
 22. Heeft u wel eens gedacht aan een groen dak van Interpolis? Het bestaat uit sedumplantjes op een bestaand plat dak van bijvoorbeeld de garage, uitbouw of schuur. Hiermee verlengt u de levensduur van uw platte dak en verbetert u de luchtkwaliteit en biodiversiteit in uw buurt.


Bekijk deze, en onderstaande producten live in het Duurzaam Droomhuis!

 • Zonneboiler met zonnecollector
 • Waterbesparende douchekop
 • Douchetimer
 • Isolerende voorzetwand
 • Naden en kieren
 • Radiatorfolie
 • Buitengevelisolatie
 • Elektrische auto
 • Elektrische fiets
 • Ventilatie
 • Designkeuken met inductiekookplaat en energiezuinig apparatuur
 • Dakisolatie
 • Elektrische scooter
 • Warmteterugwinning douche
 • Isolerende voordeur
 • Circulair en duurzaam interieur


Uitleg en voorlichting van de experts van Milieu Centraal

Door het Duurzaam Droomhuis heen te lopen, krijg je een goede indruk van de mogelijkheden die er zijn om je huis te vergroenen. Daarnaast geven de adviseurs van Milieu Centraal uitleg en voorlichting, zodat je weet welke duurzame maatregelen je nu al kunt toepassen in jouw woning.

Je vindt het Duurzaam Droomhuis in het centrum van de beursvloer

Nieuws

De zonnepanelen van Jantien en Arthur

14.04.2021 | artikel

De zonnepanelen van Jantien en Arthur

Op het youtube-kanaal van onze partner Milieucentraal kun je allemaal interessante video's vinden over verduurzaming van je woning. Wij lichten onze favorieten uit.

Weten is besparen

08.04.2021 | artikel

Weten is besparen

Tappen uit eigen vaatje

25.03.2021 | artikel

Tappen uit eigen vaatje

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu