Data
28, 29 & 30 mei 2021

Plaats
Brabanthallen Den Bosch

Verlichting, smart & domotica

Verlichting, smart & domotica

Energie besparen is soms een kwestie van doen en laten. Dan kan het zelfs (bijna) gratis zijn. Vervang bijvoorbeeld je gloeilampen door led of zet de verwarming een graadje lager. Een slimme thermostaat of een energieverbruiksmanager kan je helpen met energiebesparing.

Ledverlichting

Gloeilampen en ook halogeenlampen zijn niet meer van deze tijd. Zeker niet sinds er tal van soorten, maten en tinten ledlampen op de markt zijn. Zo zijn er ledlampen in warme tinten en kun je de lampen tegenwoordig goed dimmen. En je bent ook nog eens een stuk goedkoper uit! Een ledlamp is 85% zuiniger dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan een halogeenlamp. Ook al betaal je meer voor je ledlamp uiteindelijk betaal je op de lange termijn veel minder door het lage verbruik en de lange levensduur. Zelfs als je gloeilamp nog werkt, loont het vervangen!

Slimme thermostaat

Door je huis energiezuinig te verwarmen, kun je veel energie besparen. Een slimme thermostaat kan je daarbij helpen. Je kunt bijvoorbeeld de klok slim programmeren, zodat de verwarming alleen aan staat als je thuis bent, de thermostaat reageert pas op beweging of je kunt de verwarming zelfs van een afstand bedienen.

Energieverbruiksmanager

Energie besparen begint bij inzicht in je verbruik. Een energieverbruiksmanager kan je daarbij helpen. Energieverbruiksmanagers zijn apparaten die inzicht kunnen geven in je energieverbruik. Het kan een app zijn of een beeldscherm aan de muur. Sommige energieverbruiksmanagers tonen alleen je gasverbruik of stroomverbruik, andere laten allebei zien. Ook het moment van inzicht geven, varieert: per dag, week, maand of het verbruik van dat moment. Een energieverbruiksmanager helpt je met doelen te stellen en je ziet meteen effect: als je de verwarming uitzet, de ecoknop van de vaatwasser gebruikt of de gloeilampen vervangt door ledverlichting.

Lees bij Milieu Centraal meer over energiezuinige verlichting, slimme thermostaten en energieverbruiksmanagers.

Nieuws

Huis & Energie verplaatst naar 2021

29.09.2020

Huis & Energie verplaatst naar 2021

Huis & Energie is verplaatst naar 2021. Wegens de snelle stijging van het aantal coronagevallen in de afgelopen weken heeft de organisatie van Huis & Energie besloten om de beurs te verplaatsen naar volgend jaar, om zo de veiligheid van beursbezoekers te waarborgen.

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu