Data
28, 29 & 30 mei 2021

Plaats
Brabanthallen Den Bosch

Woningisolatie

Woningisolatie

Isoleren, dat voelt goed! Een huis met goede isolatie is prettig om in te wonen: lekker warm in de winter en aangenaam koel in de zomer. Bovendien is het goed voor je portemonnee en voor het klimaat. Je energierekening gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Goede isolatie draagt bij aan de waarde van je woning.

Isolatie is de eerste stap naar duurzaam wonen

In veel huizen ontbreekt nog wel ergens isolatie, vooral bij de vloeren en de buitenmuren. En de isolatie die er is, kan vaak nog een stuk beter. Ga nu aan de slag, want een goed geïsoleerd huis is de basis voor aardgasvrij wonen.

  • Wist je dat isolatie tientallen jaren meegaat? Eenmaal aangebracht hoef je het niet meer te vervangen (behalve isolatieglas, dat heeft een levensduur van zo’n 25 jaar).


De kosten en besparingen  voor een gemiddelde tussenwoning

De volgende kosten en besparingen zijn berekend voor een tussenwoning van gemiddelde omvang. Met als uitgangssituatie: HR-ketel, geen isolatie en enkel glas. Gasprijs 0,67 euro per m3. De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag:

Spouwmuur
Heeft jouw tussenwoning nog een lege spouwmuur? Laat die snel vullen! Dit kost maar € 800, terwijl je elk jaar € 220 bespaart op je energiekosten. Je hebt het dus binnen 4 jaar terugverdiend.

Dakisolatie
De meeste warmte verlies je door het dak. Goed isoleren dus! Een schuin dak van een tussenwoning isoleren kost ongeveer € 4.000, terwijl je er € 550 per jaar mee bespaart. Terugverdientijd: ongeveer 7 jaar.

Vloerisolatie
Vloerisolatie geeft niet alleen warmere voeten, je hebt ook minder last van vocht in huis. De kosten: € 1.400, besparing: € 170 per jaar. Dit heb je in ongeveer 8 jaar terugverdiend.

Glasisolatie
Hebben jouw ramen nog enkel glas? Meteen vervangen! Kies je HR++ glas, dan kost dit bij een tussenwoning € 3.100. Je bespaart elk jaar € 250. De terugverdientijd is zo’n 12 jaar, maar je meteen minder last van tocht en kou vanaf de ramen. Ook dubbel glas vervangen loont, maar je verdient het minder snel terug.

Lees bij Milieu Centraal meer over isolatie.

Nieuws

Huis & Energie verplaatst naar 2021

29.09.2020

Huis & Energie verplaatst naar 2021

Huis & Energie is verplaatst naar 2021. Wegens de snelle stijging van het aantal coronagevallen in de afgelopen weken heeft de organisatie van Huis & Energie besloten om de beurs te verplaatsen naar volgend jaar, om zo de veiligheid van beursbezoekers te waarborgen.

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu