Data
28, 29 & 30 mei 2021

Plaats
Brabanthallen Den Bosch

FinanciŽn & subsidies

FinanciŽn & subsidies

Energie besparen doe je voor een lagere energierekening, meer comfort in huis en een beter milieu. Maar bij verbetering van je woning gaan de kosten wel voor de baten: eerst moet je investeren, voordat je kunt profiteren. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om je te helpen met het financieren van energiebesparende maatregelen in huis.

Subsidies

Tot 2021 kun je subsidies krijgen voor duurzame warmtemaatregelen: de warmtepomp, zonneboiler en biomassaketel. De subsidiebedragen zijn vaak afhankelijk van type, omvang en vermogen. Voor een warmtepomp kun je bijvoorbeeld een subsidiebedrag van 1.300 tot 3.400 euro krijgen.

Gunstige lening

De Energiebespaarlening biedt gunstige tarieven voor het lenen van geld om energiebesparende maatregelen te treffen. De lening kun je gebruiken voor verschillende duurzame maatregelen en je mag meerdere maatregelen combineren. De lening heeft geen afsluitkosten en mag boetevrij vervroegd worden afgelost.

Extra hypotheekruimte

Voor het nemen van energiebesparende maatregelen mag je tegenwoordig een extra hypotheekbedrag lenen. Dat kan bij de koop van een woning, maar ook als je langer in een huis woont, bieden hypotheekverstrekkers diverse mogelijkheden. Check bij je hypotheekverstrekker wat in jouw geval kan.

Eigen spaargeld

Met de huidige spaarrente kan het gunstig zijn om je eigen spaargeld in te zetten voor energiebesparing. Zo biedt spouwmuurisolatie, ten opzichte van een spaarrekening, al een rendement van 11 procent.

Lees bij Milieu Centraal meer over financieringsmogelijkheden.

Nieuws

Huis & Energie verplaatst naar 2021

29.09.2020

Huis & Energie verplaatst naar 2021

Huis & Energie is verplaatst naar 2021. Wegens de snelle stijging van het aantal coronagevallen in de afgelopen weken heeft de organisatie van Huis & Energie besloten om de beurs te verplaatsen naar volgend jaar, om zo de veiligheid van beursbezoekers te waarborgen.

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu