Data
12,13 & 14 november 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Nieuws

Feiten en Fabels: Nederland moet aan de isolatie

02.07.2021 | artikel

Feiten en Fabels: Nederland moet aan de isolatie

Tien jaar geleden sprak ik een voormalig minister van de voormalige Sovjetstaat Georgië over de energietransitie. De oude Sovjetstaten staan bekend om de kleurloze flats.

EARN-E Solar

27.05.2021 | artikel

Arnhem, 26 April - Het in 2018 opgerichte EARN-E heeft een nieuw product ontwikkeld dat later dit jaar geleverd zal worden. De EARN-E Solar is een toevoeging aan de EARN-E energiemonitor om huishoudens met zonnepanelen inzicht te geven in het échte verbruik.

Over de bloemetjes en de bijtjes

25.05.2021 | artikel

Duurzaamheid stopt niet bij de deur. Ook je tuin kan meehelpen om milieubewuster te leven. Met een duurzame tuin creëer je niet alleen een plek om te ontspannen voor jezelf, maar als je het een beetje slim aanpakt bespaar je energie, help je de natuur met biodiversiteit en jouw woonplaats met watermanagement.

Koken met een stekker

19.05.2021 | artikel

Uiteindelijk gaan we allemaal van het gas af. Dat gaat een hoop dingen veranderen, waaronder koken. Maar er is helemaal niks mis met verandering, zeker niet als het zoveel voordelen oplevert! We zetten de voordelen hier even voor je op een rijtje: Beter voor het milieu Makkelijk schoon te houden Schonere lucht Veilig voor kinderen (en onhandige volwassenen) Mooie designsVoor Milieucentraal vertelt Lij-Saan over haar ervaringen met inductiekoken.

Dubbel duurzaam

12.05.2021 | artikel

Je hebt besloten om je dak in te zetten om energie te besparen. Goed bezig! Maar kies je voor zonnepanelen, die gratis stroom gaan opleveren? Of kies je voor een groen dak, dat helpt bij isolatie, biodiversiteit en watermanagement? Goed nieuws voor mensen die er niet uitkomen.

Feiten en fabels: Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

26.04.2021 | artikel

Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten het aantal zonnepanelen dat nodig is om het gehele elektriciteitsverbruik mee te dekken verkeerd inschatten. Dat is ook niet gek, omdat het vermogen van een zonnepaneel stevig is toegenomen de afgelopen jaren.

De zonnepanelen van Jantien en Arthur

14.04.2021 | artikel

Op het youtube-kanaal van onze partner Milieucentraal kun je allemaal interessante video's vinden over verduurzaming van je woning. Wij lichten onze favorieten uit.

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu