Data
13, 14 & 15 november

Plaats
Brabanthallen Den Bosch

Kruipruimtefobie staat vloerisolatie in de weg

03.02.2020

Kruipruimtefobie staat vloerisolatie in de weg

Meer dan de helft van de mensen met een toegankelijke kruipruimte wil niet onder de vloer. Angst voor spinnen, ongedierte en andere beestjes houdt hen tegen. Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. Deze angst staat het isoleren van vloeren in de weg.

Een korte blik in de kruipruimte volstaat om te checken of de vloer op de begane grond is geïsoleerd, en hoe goed. Maar de kruipruimte is geen populaire plek in huis. Meer dan de helft van de ondervraagden is er langer dan een jaar niet geweest. Naast de angst voor beestjes schrikt het ondervraagden ook af dat de kruipruimte een nauwe en donkere plek is.

Vloerisolatie
Woningen gebouwd voor 1992 zijn bij de bouw niet voorzien van vloerisolatie. Bij meer dan veertig procent van oudere huizen met een toegankelijke kruipruimte is de vloer nog niet geïsoleerd. De meeste mensen geven geen specifieke reden voor het feit dat zij nog geen vloerisolatie hebben. 1 op de 5 mensen met een oudere woning weet niet of hun woning vloerisolatie heeft. Van de mensen die wel vloerisolatie hebben is het merendeel (zeer) tevreden. Vooral vanwege de lagere energiekosten en het verhoogde comfort.

Misverstanden
"Mensen hebben vaak geen idee wat het kost om hun vloer te isoleren” zegt Mariken Stolk van Milieu Centraal. “In een gemiddelde woning betaal je ongeveer 1.800 euro om het te laten doen. Een slimme investering want je verdient het terug dankzij een lagere energierekening. Het rendement van een investering in vloerisolatie is vergelijkbaar met een spaarrente van 7 procent. Je angst overwinnen of iemand zonder kruipruimtefobie vragen om de vloerisolatie te checken is dus zeker een aanrader, voor het klimaat en je portemonnee.”

Ontdek hoe u uw huis kunt isoleren
Op consumentenbeurs Huis & Energie zijn meerdere aanbieders van isolatieproducten aanwezig, zodat u zelf kunt vergelijken welke oplossing voor uw huis het meest geschikt is! In het Milieu Centraal Duurzam Droomhuis, de levensgrote modelwoning in het hart van de beurs, kunnen de onafhankelijke voorlichters van Milieu Centraal u meer vertellen over alle vormen van vloerisolatie.

VloerisolatieDuurzaam DroomhuisMilieu Centraal

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu