Data
28, 29 & 30 mei 2021

Plaats
Brabanthallen Den Bosch

Nieuws

Design Meets Durability

17.12.2020 | artikel

Design Meets Durability

De Eysing Pioneer komt voort uit de droom het retrodesign van een legendarische Nederlandse motorfiets te combineren met de techniek van morgen. Het resultaat is een 100% elektrische, handgebouwde, innovatieve e-moped met iconische uitstraling van Nederlandse bodem.

Magnetron zet plastic afval om in schone waterstof

16.11.2020

Scheikundigen hebben magnetrons ingezet om plastic tasjes, melkflessen en andere supermarktverpakkingen te transformeren tot een schone bron van waterstof. Er bestonden al manieren om plastic afval om te zetten in waterstof.

Bij aanbestedingen wordt vooral op prijs gelet, maar duurzaamheid begint te tellen

12.10.2020 | artikel

In het kort: Overheden nemen duurzaamheid iets vaker op als belangrijke eis bij aanbestedingen in de bouw van wegen, dijken en gebouwen. Het tempo ligt nog te laag om in 2050 aan nationale duurzaamheids- en klimaatdoelen te voldoen.

Huis & Energie verplaatst naar 2021

29.09.2020

Huis & Energie is verplaatst naar 2021. Wegens de snelle stijging van het aantal coronagevallen in de afgelopen weken heeft de organisatie van Huis & Energie besloten om de beurs te verplaatsen naar volgend jaar, om zo de veiligheid van beursbezoekers te waarborgen.

Succesvol getest: dubbelzijdig zonnepaneel met gelijke opbrengst per kant

21.09.2020

Onderzoeksorganisatie Solliance testte met succes een dubbelzijdig en flexibel zonnepaneel met dunnefilmzonnecellen. Doordat de panelen aan twee kanten bedekt zijn met zonnecellen vangen ze zowel direct als weerkaatst zonlicht op.

Wetenschappers willen dat je je spijkerbroek nog maar een keer per maand wast

14.09.2020

Je comfortabele blauwe spijkerbroek kan wel eens schadelijk zijn voor onze planeet. Onderzoekers hebben namelijk grote hoeveelheden microvezels van blauwe spijkerstof gevonden in watermonsters die in heel Canada zijn genomen, van Toronto tot de Noordpool.

Bio-energiecentrale van Nieuw-Zeelandse telers gaat energie opleveren

08.09.2020

Pal naast een tomatenkas in Reporoa komt de eerste grootschalige bio-energiecentrale van Nieuw-Zeeland. De directeur van Ecogas, Andrew Fisher, zegt dat deze faciliteit Nieuw-Zeeland zal helpen om een ​​deel van de 327.

Op de hoogte blijven van Huis & Energie én praktische tips ontvangen over het verduurzamen van je eigen woning?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Registreer nu